söndag, juli 12, 2009

Solrossnittar

Letade som en galning bland gamla kommentarer för att hitta Annas recept på solrossnittar. Lägger därför upp det här igen, så är det lättare att hitta nästa gång... :)

Sega solrossnittar ca 30st
200 g rumsvarmt smör el margarin
2 ½ dl strösocker
4 msk sirap (mörk el ljus)
2 ½ dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
1 ½ dl solrosfrön

Gör så här;
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och ocker poröst, tillsätt sirapen och rör om.
Blanda de torra ingredienserna + solrosfröna och rör samman allt till en smidig deg.

Rulla ut degen på ett mjölat bakbord och dela upp i längder.
Lägg längderna på en bakplåt, smord eller med bakplåtspapper. Strö över några extra frön och platta till längderna något. (ha ordentligt mellanrum, de flyter ut mycket)

Grädda i ugnen i 15 minuter. Skär längderna i diagonala snittar när de svalnat något. Lägg över på ett galler och låt svalna helt.

4 kommentarer:

Pernilla sa...

Tolkar "har letat som en galning" som att de är goda?! Ska prova!
Kul att komma in på din fina blogg igen. Saknar lilla E! Du får slänga in en liten kommentera om honom då och då!!!
Ha det gött i sommar och njut av ert fina hus!

Anna sa...

Kul att du också gillade receptet! Jag tycker de är fantastiskt goda :)

Hemmalycka sa...

Lät ju jättegott och ganska enkelt att göra.
Är det svårt att göra fläderblomssaft?
Kram Åsa

Susihus sa...

Mums detta måste jag ju testa.
Må gott