tisdag, augusti 18, 2009

LavendelVar hemma hos mamma och fick med mig en hel hög med lavendel, som jag nu har satt skott av. Tricket enligt henne var att klippa bort blommorna, riva av de små kvistarna så att det blev som en lite klack på dem, och sedan sätta dem längs kanten på en kruka. Håll tummarna för att åtminstone några tar sig!

8 kommentarer:

Anna sa...

Jo men du det funkar..jag har gjort det med.. om man orkar vänta..för dom växer ganska sakta..men det är roligt att driva själv..det känns lite mer genuint..hos dig växer dom säkert snabbare än här..lycka till.

Villa Lantliv sa...

Lycka till med din lavendel!

Vilka fina bondböner du har odlat. Hur äter ni dem, har du några bra recept eller tips så får du gärna dela med dig i din blogg.
KRAM

Vit poesi sa...

Lycka till med uppdrivningen!
Kram Malin

Bygatan sa...

Det är ju så härligt med lavendel! Jag har satt det i mina blomlådor i år, de var små och blommade inte så mycket. Har tänkt nu i höst att gräva ner dem i en rabatt så får vi se om de tar sig till nästa år:-)

Ha en bra dag!

Kram Lena

Grinden på glänt sa...

Vilket bra tips! Ifjol var min lavendel jättestor och gav mig en stor skörd men under vintern dog den... Hade den i söderläge där snön smälter fort men det var tydligen för kallt iaf. Hoppas dina lyckas bättre!! Ni är ju dessutom längre söderut än vi..

Living Art and Interiors sa...

Vilken härlig blogg! Glad att jag hittade den! Välkommen att hälsa på mig om du får tid! Caroline

Living Art and Interiors sa...

Ps - jag har ett super gott recept på bondbönor under "recipes"!

Ylva sa...

Tack för tipset, måste verkligen testa. Är besatt av lavendel i olika former...