onsdag, oktober 14, 2009

I Stockholm igen

I går eftermiddag ringde de från Karolinska. De ville att vi skulle komma upp redan idag. Så imorse satte vi oss på flyget till Bromma. I stormen. Eltons första flygresa, och det gick jättebra. Han satt och spanade på de bulliga molnen utanför fönstret och var hur nöjd som helst.

Idag var vi tillbaka på Karolinska för uppföljningsmöte. Vi fick veta att tumören var en tvåa på en fyrgradig skala, där ett är godartad och fyra riktigt elakt. De har tydligen tagit bort en del stor som en kiwi! Betydligt mycket mer än vad vi trodde.

Nu väntar strålning, också det på Karolinska. Varje vardag i fem veckors tid. Jobbigt! Dessutom får man inte flyga när man strålas, så det blir hotellvistelse i en dryg månad... Men det klarar vi!

Imorgon ska Micke röntgas igen, och även göra en slags form för huvudet som ska användas vid strålningen, så att han ligger helt stilla.

Eftet strålningskuren kommer han att få göra regelbundna röntgenbesök i Visby de kommande 15 åren, för att de ska ha koll på att inte tumören växer igen.

10 kommentarer:

Anna dansar in sa...

Mmm klart ni ska klara det..man blir alltid så ödmjuk och sätter stort värde på sjukvården när man behöver den..att ni säkert får den allra bästa expertisen där på Karolinska känns skönt. Massor av kramar till er och kämpa på nu..

Vit poesi sa...

Jag tror på er!! Ni är starka tillsammans!
Kram Malin

Hemmalycka sa...

Ni kommer att klara det!
Kram Åsa

Anonym sa...

vill ni ha syskon till er son kom ihåg att tjata till er "friska" spermier som fryses innan strålbehandlingen för man kan tyvärr bli steril...

glöm ej att diskutera detta med läkarna INNAN behandlingen börjar

bäst att ta det säkra före det osäkera om man säger så

tänker på er och hoppas det går väl för er!

Anna sa...

Sänder varma tankar till er!

Ni klarar det här!

Pia sa...

Kämpa på. När det är jobbigt är det fantastiskt att kunna fly in i barnens värld en stund. Barn behöver ju oss vuxna oavsett vad som händer runt omkring oss.

Kram Pia

Lyktor och Tyg sa...

Ja jag vill verkligen heja på er i detta absoluta mega heltidsjobb ni har framför er. Hoppas ni kan hitta fina stunder i tillvaron också.
Så lycka till
kram Kristina

Camilla sa...

Skickar energi och varma tankar er väg! Vi är många som tänker på er och känner med er, hejar på er och finns här, trotsa tt det "bara" är bakom en skärm. Kram, Camilla

Johanna Dolk sa...

Vill bara önska er lycka till! Kram

Janne o Marie Valinder sa...

Vi tänker på Er alla 3 och skickar massor av energi och kraft till Er!
Janne o Marie Valinder i gbg