lördag, januari 23, 2010

Cheese cake med blåbär



Bjuder här på ett ljuvligt recept på cheese cake. Det är hämtat ur Leilas Piece of Cake, min bibel i köket.

Ingredienser
300 g digestivekex
150 g osaltat smör
1 dl strösocker
1 dl maizena
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadephia
2.5 dl kesella 10%
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 dl frysta blåbär


Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret.
2. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.
3. Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.
4. Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kvarg och färskost och vispa krämigt med en elvisp.
5. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.
6. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.
7. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.

5 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Åh så god den såg ut - full med antioxidanter!!!!

Kram Maud

Marit Johanne sa...

Hørtes fantastisk godt ut;) Må prøves!

Ha en flott søndag!

Camillasnyahem sa...

Men näää, gissa vem som blev supersugen nu då? Haha, den ser läskigt god ut!

Vilken superhjälte till granne ni har som vågar sig upp 8 meter upp, huvva! Han fick väl smaka lite av kakan, det är han värd! :)

kjersti sa...

Hei søte du:)

Den kaka så utrolig god ut, og så billedkjønn i tillegg;)

Tusen takk for awarden, det var veldig hyggelig:)
Får vel gå litt å tenkeboksen da...;)

Klem Kjersti

milla-andante sa...

Har ju fortfarande ALDRIG bakat en Cheese cake... fastän det är SÅ gott..!
Men snart....
Kram