onsdag, januari 20, 2010

Halvfärdigt
Vi har bott i vårt hus i lite mer än ett år nu. Och det är långt ifrån klart. Långt! Trappräcket saknas fortfarande. Här och där fattas det lister. För att inte tala om hur mycket det är kvar att göra utomhus. Men det kanske är det som är charmen med ett hem? Att det alltid finns något kvar att göra. Att man aldrig blir riktigt färdig.

Min fina bloggvän Caisa K. är inne på samma spår, och det är bara en av anledningarna till att jag inspireras så av henne. Hennes hem är en outtömlig källa av inspiration för mig. Hon lyckas med att få till det där unika, det personliga, med en härlig blandning av gammalt och nytt.

Ovan ser ni bilder från vårt hem, som bevisar att det finns mycket kvar att göra även på inredningsplanet. Vi saknar bland annat belysning i vårt vardagsrum/matrum. Men inom kort ska äntligen mina fina lampor upp över matbordet! Det har dragit ut på tiden, men idag fick vi veta att elbutiken fått hem mer sladd. De 20 meter vi behöver hade de inte på lager...

Skulle även vilja få upp belysning över soffbordet i vardagsrumsdelen. Har dock inte bestämt mig för vad det ska bli för något ännu. Förslag?

15 kommentarer:

CAISA K. sa...

Go´morgon,
du skriver så fint att jag rodnar ;) Tack!! Måste dock tillägga att så inspirerande är det kanske inte om man stiger in här en vanlig vardag. Obäddade sängar och disk som ingen hunnit ta sig an, kan gott vara det första man möter ;) Men så är livet kanske hos dom flesta...

Jag tror på det du skriver, att det är det en del av charmen att alltid ha nåt att göra... jag TROR [?] att håller på att lära mig att leva med att det är halvfärdigt, så där snart 3 år efter att vi flyttat in. Åtminstone märker jag att det inte stör mig lika mycket. Kan ju hända bekvämligheten tagit över handen ;)

Härliga bilder du bjuder på från ert hem. Och vardagsrummet kanske vi inte sett tidigare? Ett härligt rum, i vackra naturtoner. Känns varmt och ombonat!!

Fascineras än en gång över takhöjden! På en bild du visade innan jul, syntes det riktigt bra hur mäktigt det var! Det är säkert uppåt 10m, eller hur?

Och lamporna ja, det är det ständiga dilemmat oxå hos oss. Jag drömmer om industrilampor i köket, vad jag vill ha i vardagsrumsdelen har jag ingen aning om... Det är svårt! För tillfället hänger glasbollar i både mat och vardagsrum... och dom får hänga tills nån annan ide´ dyker upp!

En fin onsdag till dig och dina grabbar!
kram / camilla

PS. Du får visa sen när de vackra lamporna är uppe!!

Hedera Helix sa...

Ja, färdigt, vad är det..=) vi har nu bott här i 10 år och det finns ännu grejer att göra, fast nu är det ju ett gammalt hus förstås, såg inte kul ut någonstans när vi flyttade hit...men kan tänka mig att det finns att göra i inredningsväg även i ett nytt hus. Vi gjorde om i vardagsrummet i somras och ännu har vi inga tavlor på väggarna, vet egentligen inte vad vi väntar på....inspiration kanske...=)

Anna A sa...

Ni har ett fantastiskt fint hem! Det är så inspirerande att se alla dina bilder. Vi brottas själva med belysningsfunderingar hemma hos oss. Klurigt det där med att få till rätt lampa på rätt plats.

LiseLotte sa...

Väldigt fint hem ni har. Golvet är helt underbart. Lampor över bordet är svårt för det är så många som är fina.
Ni får bo in er ett tag till. ;)

Hem och Lycka sa...

Vanvettigt snyggt! Häftigt med så högt till tak. Här har vi också högre än vanligt till tak men långt ifrån så maffigt som hos er ;-)

kram Mia

Elin sa...

Åh så fint.

Helena sa...

Jag är sjukt avis på ert otroligt fina hem!!

maybe*mej sa...

Det ser ut som om ni har det väldigt mysigt i allafall. Vi har bott i vårt hus.. ett hus från 49.. i snart 4 år.. Det är sååå mkt kvar att göra.. jag har målat golven för ett år sen men trösklarna är fortfarande bruna... och hälften av dörrarna är vita och reste bruna.. å så fortsätter det. Men huvudsaken är i allafall att det går framåt. Det blir ju bara finare och finare för var vecka som går.

Fröken Vit sa...

Hej!

Vad roligt att jag hittade en som lever Gotlandsliv.
Jag har mitt hjärta på Öland, men bor i Stockholm.
Tillbringar mycket tid på Öland, så fort jag får möjlighet.
Dessa två öar är helt makalöst vackra!

Vill du vara med i utlottningen av en underbar stickad klänning i mohair och ull, så kika in till mig!

Kram Fröken Vit i Madickenhuset.

Grinden på glänt sa...

Det är sån rymd i ert hem! När jag kollade bilderna från vardagsrummet vände jag upp blicken här och den nådde inte högre än i vanliga standardhem... :) Sen såg jag att du precis som jag inte har så mycket mattor. Har ni problem med att det ekar? Jag vet att både gardiner och mattor tar bort det men vad gör man om man inte vill ha så mycket gardiner eller mattor? Svårt!

Splendid Willow sa...

Hej, haer sitter jag i Seattle och smaakikar paa din fina blogg. Det var Gotland som drog in mig! Jag tillbringade 19 haerliga somrar i Gnisvaerd (naera Tofta!) och funderar paa att ta min amerikanske man och mina barn dit kanske redan i sommar. There is nothing like it! Nu ska jag laesa mer paa din blogg och njuta. Jag har redan spanat in dina fina faarskinn! Kram, Monika

Kajsan sa...

Ni har det så himla FINT! :)
Vad kul att se lite bilder!
Blir också SÅ glad över att se hur fint du blandat gammalt och nytt som sagt ;) Jag har just en sån där svart gungstol som jag ärvt och absolut inte vill göra mig av med, men har varit rädd att den aldrig kommer att passa in... Men nu gav du den nytt liv! Tack! :)

Tack också för all inspiration du ger!

Kram å ha en riktigt tervlig helg!
/Karin

Stjärnor & Champagne sa...

Jag tycker att ni har det jättefint. Skall bli kul att se väggen med foton och dina lampor...

Kram Anne

SOFIE sa...

Vilket härligt hus ni har!!! Trodde att det bara var jag, som bor i ett skrutt 70-tals hus, som aldrig bli klar med allt. Skönt att höra att man alltid är halvklar även i ett nybygge :-D

Ni bor verkligen i ett DRÖMHUS!*avis jag*

Kram Sofie

Anna på Smultronbacken sa...

Underbar blogg, har kommit in för första gången och håller på att titta runt. Tror nog att jag kommer att återkomma.

Vi har också bott drygt ett år i vårt nya hus och det känns skönt att vi inte är de enda som inte har allting klart ännu. Hos oss fattas nämligen fortfarande de flesta taklisterna... Tråkigt men sant. :-)