fredag, februari 19, 2010

SurdegsdagsNär jag var hemma hos mamma sist, skickade hon med mig en burk med surdeg. Hon har hakat på trenden. Jag har inte testat att baka något än. Känns som ett stort projekt. Inte som att lösa upp lite jäst i en bunke, direkt. Men jag tänkte ge det ett försök i helgen. Tips på enkla surdegsrecept emottages tacksamt!

11 kommentarer:

VITA NYANSER sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
VITA NYANSER sa...

Oj, ursäkta det blev visst lite fel här, hm...det är min kommentar som är borta. Här kommer den igen...

Vad kul att testa surdeg! Det ska ju vara jättebra! Så snygg lampa du har fått tag på här nedan.

Jag såg att Bygglov ska vara på Gotland nästa vecka, tänkte på dig då. Så underbart att få bo på Gotland, så tufft att flytta dit!

Ha en skööön helg och sköt om er!
Kram L-L

Stjärnor & Champagne sa...

Hmm har faktiskt aldrig testat. Men det känns som att din mamma ha rgjort steg 1 hihi....Lampan är fräck. Hoppas att modet är lite bättre hos er just nu/ Kram Anne

Ingis sa...

Hej!
Tror jag har varit inne hos dig förut? Kul att jag hittade hit igen. Lite avis på att ni bor på Gotland....men har det bra här...åker varje sommar och så ofta jag kan..
Har precis idag funderat på att göra en surdeg..sist glömde jag bort den och den möglade.
Kram Ingis

Aratorps Lena sa...

O, lyllos. Jag har velat i flera månader men inte kommit mig för. Har läst och läst om hantverket surdeg, köpt böcker och ja, du vet... Lycka till! Vill gärna se resultat...

Min plats i solen sa...

Baktok som jag är har jag faktiskt ännu inte gett mig på surdeg. Feghet? Mest troligt. ;)Precis som du har jag tyckt att det låter så avancerat. Men jag ska ta tag i det där och ge det en chans. Du får berätta hur det går för dig? Trevlig helg! Kram Lotta

Anonym sa...

Halloj!
Får du tag på nåt bra recept, skicka gärna vidare till mig. Glad i hågen hade jag gjort surdeg..men när den var färdig att användas hittade jag inte ett enda recept jag ville använda. Till frukost bröd vill jag helst inte ha vare sig frukt eller kummin..men hittar inget utan krusiduller..:-) Tyvärr hann den mögla innan det blev nåt...får göra ett nytt försök. Lycka till! Kram!!

Filippas vita sa...

Surdegsbröd är så gott och extra roligt är det ju när man har egen surdegsgrund. Jag bakar ofta surdeg och har köpt Martin Johanssons bok Surdegsbröd. Här kan du läsa hans blogg http://paindemartin.blogspot.com/ och där hittar du även recept. Lycka till och berätta gärna hur det gick!

Kram, kram

Anna sa...

Hej Caroline!

Har precis suttit och kollat in erat vackra kök nu när vi är i köksbyggartankar.

Jag har testat surdegsbak en gång men det var under översyn av farmor.

Tänke bara tipsa dig om två härliga sidor där du kanske hittar ett annat surdegsrecept.

http://bagarstugan.blogspot.com/
under kategorin matbröd

http://frunpagarden.blogspot.com/

Ha det så gott i snöyran!

Lyktor och Tyg sa...

Hej så kul att baka surdegsbröd. JAg bakar varje helg. Jag ser att du redan fått tips på bloggen pain de martin, jag har den boken. Ibland blir det bra i bland inte, men ge inte upp. det blir så gott bröd.
Kram KRistina

Moa sa...

Hej du !

Ville bara säga att det va en otroligt grym lampa du har hittat :) Gillar den skarpt, för att inte tala om färgen :)

Kram Moa