måndag, februari 22, 2010

Vad gör jag för fel?



Ofta när jag gör degar (både bullar och bröd) i min kitchen aid, blir det så här. Degen får liksom inte plats, utan kladdar upp på degkrokens fästanordning. Varför blir det så? Ska jag behöva göra halva satser för att degen ska få plats i bunken? Hjälp, tack!

7 kommentarer:

Millas hem sa...

Ingen aning, kanske för stor deg...
Det är bättre du skickar din fina Kitchen Aid till mig istället, för det är ett ganska omfattande problem att ta itu med!=)))

Kram till dig och lycka till med bakningen i fortsättningen!

Anna smyger in.. sa...

Pssst...liiiiite för mycket mjöl i degen..är mitt tips..

MITT VITA HUS sa...

Hi hi för stor sats;) jag har med gjort den kardinal missen:) stor kram!

Helena sa...

Min är likadan! Jag älskar min kitchen aid men tyvärr får man hålla sig till mindre degar, jättesynd :(

Susihus sa...

Tyvärr bör man hålla sig med degar som är på 0,5 liters vätska annars blir det knas i Kitchen aiden.

Visst är det helt tokroligt med surdeg, en helt annan bakvärld=)

Anonym sa...

Jag har en Elektrolux Assistent, inte lika fin visserligen men den fyller verkligen sin funktion och har aldrig upplevt ditt problem. Tråkigt att betala så mkt för nåt som inte verkar funka så bra! Även om jag med gärna haft en K-A på köksbänken =) Fin blogg du har! /Malin

Maria sa...

Jag har precis fått en sådan maskin också och bläddrade lite i instrboken och där står hur man ska göra för att det inte ska bli just sådär, jag tror du kör på lite för hög hastighet faktist.. så var det för mig iaf!