tisdag, oktober 12, 2010

Kalkstensbaksten



Bakar man surdegsbröd, ska man baka det på baksten. Sicken skillnad! Eller som Pain de Martin skriver:
"Poängen med en baksten i ugnen är att brödet får en hög, jämn och bra värme som gör att brödet reser sig fint. Jag tycker också att stenen ger brödet lite extra karaktär. Det blir lite mer av och bättre av allt. Dessutom är det fenomenalt att baka pizza på den."

Inom kort finns bakstenar av Gotländsk kalksten i webbutiken.

9 kommentarer:

Liv Elin sa...

Vad då...stoppar du stenen inn i den elektriska ugnen...eller måste man ha en vedeldad ugn? Ser jättegott ut! :)

Gotlandsliv sa...

Japp! In med stenen i en vanlig ugn bara, och vips har man en hederlig gammal stenugn!

Ingrid sa...

Mmmm. Vad det ser gott ut!!

Camilla sa...

Åh! När kommer dennna in i butik, och vad kommer priset ligga på.. Ligger den uppe så man kan kika på den i butiken redan? :)

Anonym sa...

Jag skulle verkligen vilja avråda från detta då kalksten har den egenskapen att skivorna spricker och går sönder om du har in det i ugnen. Ta någon sten som är tåliga mot värme. Täljsten till exempel. Kalksten är inte speciellt värmetåligt.

Gotlandsliv sa...

Anonym! Skulle bra gärna vilja veta vad du har för erfarenhet som gör att du kan uttala dig om detta..? Bakstenar i Gotländsk kalksten säljs i butiker över hela landet, och rekommenderas av många erfarna bagare. Har själv aldrig hört något om att stenarna ska ha en tendens att spricka.

Blogg by Maliin Stoor sa...

Ooooo Nice!

Det måste jag testa!

Tack!

Fin bild för övrigt


Maliin

Liv Elin sa...

Lite långt med posten til Tromsø kanskje. :) Jag måste nog flytta til Gotland.

Liv Elin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.