fredag, oktober 15, 2010

Kokosplättar



De här plättarna smakar ljvligt gott, och är supernyttiga eftersom de innehåller kokos istället för mjöl. Passar utmärkt till helgfrukosten, som mellis, eller att packa ner i matsäcken.

Ingredienser
4 ägg
4 dl kokosflingot
En burk kokosmjölk
1 tsk vaniljpulver (absolut inte vanillinsocker, utan sånt där ekologiskt pulver som gör att det blir prickar i smeten)

Gör så här
Mixa kokosflingor till fint mjöl. Tillsätt de andra ingredienserna och vispa tlll en slät smet. Låt svälla i 10 minuter och stek i mycket smör. Servera med blåbär, hallon eller rivet äpple.

7 kommentarer:

Mia sa...

Åh vad gott det lät! Måste prövas.
Ha en go' helg!

Jessica, bymom.se - illustrationer som är överförbara till textil sa...

Lät väldigt, väldigt gott! Hade en craving när jag var gravid med yngsta tjejen, åt pannkakor varje dag. Är lite trött på det nu, fast hon hunnit bli ett år. Dessa lät däremot som om de kan ta tillbaka mig till pannkakshimlen igen ;-)

Lyktor och Tyg sa...

Va bra, nu kan man få världen bästa recept hos dig! Har hittat flera goda recept du tipsat om.
Kram Kristina

Maria sa...

Mums, låter jättegott! Måste prövas!

Ha en fin helg!
Kram Maria

Pernilla sa...

Det var en artikel i Götebprgs Posten idag med rubriken "Cancercellens aptit på socker."
Detta upptäcktes för 70 år sedan enligt aritkeln. Man har prövat lite olika substanser inom forskningen för att blockera ut cancercellens glykosförbränning men eftersopm detta är redan kända substanser kan inget läkemedelsföretag söka patent, vilket betyder att man inte kan tjäna några pengar, vilket betyder att man skiter i att göra något... Det är ju inte klokt. Kämpa på med er diet!

c a i s a k. sa...

mums!

Ylva sa...

ujuj, låter ruskiogt gott!