onsdag, oktober 13, 2010

MIddagstips



Dagens middagstips är en enkel och god rätt som fixas på ett kick!

Ugnsbakad lax med morot- och palsternackspurré 4 personer

500 g palsternackor
500 g morötter
en klick smör
salt och peppar

Koka rotfrukterna tills de mjuknat, häll av vattnet och spara det tills du ska göra soppa nästa gång. Mixa med stavmixer till slät konsistens, tillsätt smör, salt och peppar.


4 laxfiléer
citronsaft
tamarisoya
sesamfrön
olivolja

Smörj en form med olivolja, lägg i laxen, pressa över citronsaft och tamari. Strö över sesamfrön så att det täcker fisken. Baka i ugn med termometer. Fisken ska bli ca 60 grader.


Servera med skärbönor, ångkokad broccoli, blomkål eller gröna ärtor.

3 kommentarer:

signerat 71 sa...

Så gott det ser ut och låter!

Hur fungerar det för er med kostomläggningen? KÄnner även du skillnad? Hur mår din man?
Kram J

Husprojekt Drömhus sa...

Låter smarrigt, får prova nån dag.. lax sonm är såå gott! Mysig blogg du har, glad jag hittade hit! Kramen

Terese sa...

tack för att du lägger ut dess mumsiga recept. idag ska vi prova kokosplättarna här hemma och det här recpetet sparar jag absolut oxå. Låter som perfekt mat till barnen.