torsdag, november 11, 2010

Dagens middagstipsSvängde ihop en makrobiotisk köttfärssås, som faktiskt blev en riktig hit. Hela familjen gillade den skarpt! Jag vet, det låter lite mystiskt med kokosmjölk i köttfärssåsen. Men man känner knappt kokossmaken, och den hjälper till att få det lite geggigt sådär. Dessutom är det ju supernyttigt!


Köttfärssås med råris

Ingredienser:
1 kg nötfärs
1 tärnad squash
1 hackad stor gul lök
1/2 hackad purjolök
3 pressade vitlöksklyftor
10 skivade färska champinjoner
2 tärnade morötter
1 liten burk majs (utan socker)
1 dl frysta ärtor
1 dl blötlagda adzukibönor
1 dl blötlagda kidneybönor
1 burk kokosmjölk
buljongpulver (utan socker)
Shoyu-soya
cayennepeppar

Gör så här:
Fräs färsen i en gjutjärnspanna. Lägg i löken, bönorna och morötterna och låt dem bli lite mjuka. Eventuellt kan man förkoka bönorna en stund, så går det lite fortare. Lägg i champinjoner, squash, kokosmjölk och buljongpulver. Kydda med soya och cayennepeppar. När köttfärssåsen är klar vänder du ner ärtor och majs och låter allt bli varmt. Servera med råris.

3 kommentarer:

Bella sa...

TACK för middagstipset! Alltid kul att testa nytt och få inspiration :)

Hoppas du får en mysig fredagkväll

Kramar Bella

Anonym sa...

Hej! Blir så intresserad att veta mer om er diet och denna "guru" inom kostrådgivning. Finns det några böcker eller länkar som du kan tipsa om?

Hälsningar Ulrica

Anna sa...

Kul att du gillade lamporna! Jag har lagt ut en beskrivning på min blogg nu. Letade som en galning efter papperssnöre i hela Visby utan att lyckas men det går att köpa på Birgits stuvar i Hemse eller via nätet pappersmarknad.se

Kram