
Bild lånad från www-nlfak.slu.se
Det låg ett knippe grönkål i veckans eko-kasse. Vad tusan gör man med grönkål, tänkte jag. Googlade lite och kom fram till att grönkålssoppa kanske kunde vara nåt. Hittade inget recept som höll sig inom våra ramar, så jag ändrade lite. Eller ganska mycket, faktiskt. Det visade sig att jag hade uppfunnit århundradets godaste soppa.
Ingredienser, 4 persGrönkål (ca 300 g)
Vitkål (ca 200 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Olivolja
Vatten
2 dl havremjölk
2 äggulor
Havssalt
4 tsk ekologiskt, sockerfritt buljongpulver
4 laxfiléer
Sesamolja
Shoyu-soya
4 hårdkokta ägg
Gör så här
Hacka och fräs kål, lök och vitlök i olja i stor en kastrull. Häll på havremjölk och vatten så att det täcker kålen, och lägg i buljongpulvret. Låt koka tills kålen mjuknat. Mixa soppan till slät konsistens, salta och red av med äggulorna. Skär laxfiléerna i små tärningar och fräs dem i rikligt med sesamolja och lite shoyu. Hacka äggen i bitar. Servera soppan toppad med lax och ägg.
Den här soppan fick högsta betyg av samtliga familjemedlemmar, och kan varmt rekommenderas! Tyvärr hann jag inte få fram kameran innan soppan var slut, men bild kommer inom kort eftersom soppan med säkerhet kommer att lagas snart igen.