söndag, mars 27, 2011

Att våga eller inte våga, det är frågan...

Just nu är det stiltje på bloggen, som ni märker. Jag har lite annat i huvudet just nu. Spännande saker. Nya planer. Stora beslut. Men vågar jag? Och hur vet jag att jag väljer rätt?

onsdag, mars 23, 2011

Grafiskt så det förslår

Har ni kollat in den duktiga designduon Formelle Design? De gör så himla fina grafiska tryck, jag skulle vilja ha allihop! Nu lottar de ut ett valfritt tryck, så passa på att besöka dem och läs mer om tävlingen.

måndag, mars 21, 2011

Tack för alla tummar!

I fredags ringde läkaren. Och enligt honom ser det bra ut! Med tanke på tidigare erfarenheter av den här läkarens uttalanden, är vi försiktiga med att fira. Nästa vecka ska Micke prata med Karolinska, och då får vi veta på riktigt. Men det bådar gott!

Tack snälla ni, för era tankar!

tisdag, mars 15, 2011

I väntans tider


Och då är det inte en bulle i ugnen jag pratar om. Nä, vi väntar på resultatet av Mickes scanning. Han gjorde halvårskollen förra veckan, och nu sätter sig hjärtat i halsgropen varje gång telefonen ringer. Hoppas såklart att hela skiten ska vara borta nu, efter all nyttig mat och nollintag av socker. Näst bäst är ju om läget är oförändrat, att de där cancercellerna som finns kvar i alla fall inte förökat sig. Och mardrömmen behöver väl ingen förklaring.

Det tar på nerverna att veta att man ska behöva gå igenom det här var sjätte månad i 15 år framöver...

Håll tummarna för oss, är ni snälla!

söndag, mars 06, 2011

Välling utan socker

Osockrad, står det på vällingpaketet. Jo, pyttsan. Istället för vanligt socker, har man tillsatt maltodextrin i vällingpulvret.

På Wikipedia kan man läsa följande om maltodextrin:
"Maltodextrin är rena kolhydrater skapade av stärkelse som brutits ner i mindre beståndsdelar, vanligtvis med syra och/eller enzymer. Maltodextrin är ett samlingsnamn för polymerer av glukosenheter och är en mycket lätt, vit, kristalliknande och smaklös substans. Maltodextrin används främst som fyllnadsmedel i sötningsmedel. Många sportdrycker på marknaden är baserade på maltodextrin eftersom det tas upp snabbt i kroppen."

Jag vägrar att stoppa i Elton en massa näringsbefriat socker. Speciellt när han ska sova, och behöver lugn och ro i kroppen. Istället gör jag egen välling till honom. Välling som han älskar! Helt utan socker eller något annat sötningsmedel. Här kommer receptet:


Bovetevälling
4 msk bovetemjöl (rårismjöl går också bra)
1 msk kikärtsmjöl
1 tsk kanel
1 tsk nyponskalsmjöl
4 dl vatten
2 msk kokosolja
ca 6 dl havremjölk

Vispa bovetemjöl, kikärtsmjöl, nyponskalsmjöl och kanel med vatten i en kastrull. Fortsätt att vispa medans det kokar upp och blir en tjock gröt. Ta av kastrullen från plattan och klicka i kokosoljan. Vispa tills den smält ner i gröten. Späd med havremjölk tills konsistensen blir vällingaktig, häll på flaska och servera till hungriga barn. Vällingen håller flera dagar i kylskåp.

tisdag, mars 01, 2011

I´ve got a feeling


Våren är på gång. Kanske inte utomhus, men här inne är den nära. Mina kungsängsliljor står i full blom. Har alltid gillat de där blommorna, de är så speciella med sina smårutiga klockor. Vårkänsla så det bara skriker om det!