tisdag, februari 21, 2012

Semeldags!


Här hemma i sjukstugan har vi bakat semlor idag. Satte ihop ett gluten- och sockerfritt recept, som faktiskt blev riktigt mumsigt. Lite mer muffinsaktig, men ett helt okej alternativ för oss som vill undvika socker och mjöl.


Semlor 4 st

4 ägg
1/2 dl rissirap
50 g smör
1 dl havremjölk
1 dl kokosnötsmjöl
1 tsk bikarbonat
2 msk fiberhusk
1 tsk kardemuma

Vispa ägg och rissirap. Smält smöret och häll det tillsammans med havremjölken i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna och häll i dem också. Rör om väl. Låt stå och dra några minuter innan du klickar i smeten i muffinsformar. Grädda i ugnen i 150 grader i ca 25 minuter.


Mandelmassa

200 g skållad och skalad mandel
1/2 dl rissirap
lite vatten

Mixa mandel fint och häll i rissirap. Späd med vatten till lagom konsistens.

3 kommentarer:

House number 11 sa...

Ser supergod ut!

Allt och/eller Inget sa...

Den där skulle jag hellre vilja ha än en vanlig semla. Vad fin de är !

Johanna sa...

Ser och låter supergott!! Krya på er massor!! KRAM!!!