torsdag, juni 21, 2012

Jag - ett rått kakmonster





Bara för att man valt den råa vägen, betyder inte det att man måste avstå från godsaker. På bilden syns det senaste bakverket, småkakor med päron och ingefära.
Dessa gjorde jag på mandelrester (det som blir över när man gör mandelmjölk), skalade päron, riven ingefära, en liten, liten dutt stevia, vaniljpulver och havssalt. Mixa och torka i ugn på 50 grader med luckan öppen. Vänd efter någon timma och låt sen torka över natten.

onsdag, juni 20, 2012

Pasta utan pasta





Ovan ser ni dagens middag bestående av zucchinipasta med tomat- och paprikasås samt en krispig grönsallad med avocado, groddar och örtdressing. I såsen hade jag färska tomater, soltorkade tomater, gul paprika, vårlök, chili, salt, peppar, linfröolja och hampaolja. Underbart fräscht och gott, och efteråt får man energi istället för matkoma, som ju brukar infinna sig efter en portion vanlig pasta.

tisdag, juni 19, 2012

Frukosttips


Min favoritfrukost just nu - en stor skål fruktsallad med banan, jordgubbar, blåbär, kiwi, groddat bovete, riven kokos och len mandelmjölk. Testa, vet ja!

måndag, juni 11, 2012

Fulltankad med inspiration, kunskap och god mat


Joséfine Jäger, Sören Wolff och Erika Billysdottír.

Lillskruttan fick följa med, och skötte sig exemplariskt under hela föreläsningen.

Svensk Kombucha - bättre än champagne, om ni frågar mig!


Är fortfarande alldeles upplyft efter gårdagens event på ConCor Crossfit i Stockholm. Vilken tillställning! Vilka människor! Joséfine Jäger och Erika Billysdóttir bjöd på Bärbombs-smoothie, Power-pasta på zucchini med ljuvlig cashewcreme och grönsallad med örtdressing och oliver, samt en chokladtårta to die for till dessert. Danske Sören Wolff höll ett mycket intressant och givande föredrag om mat, hälsa, träning, evolution, GMO, inflammation, juicing... och många frågetecken rätades ut!

Efter semenariet blev vi hembjudna till fina Joséfine - den mest omtänksamma och generösa människa jag träffat! Vi skålade i Kombucha och pratade mat hela eftermiddagen. Får ni någonsin möjlighet att gå på Joséfines föreläsningar och event, så gör det! Den här tjejen besitter mycket kunskap, idéer och recept som hon gärna delar med sig av!

måndag, juni 04, 2012

Go raw - not crazy!


Vill tipsa om en grymt spännande föreläsning nu i helgen! Är du nyfiken på raw food och har möjlighet att ta dig till Sockholm, se mer info här och nedan. Hoppas vi ses! 

x x x


NÄRING FÖR SUNDHET & PRESTATION

Är du förvirrad över motstridiga råd om kost och vad du bör äta? Vill du lära dig hur du håller dig optimalt sund? Vill du lära dig hur näring kan optimera din träning?

I vår moderna tid drunknar vi i en konstant ström av motstridiga expe...rtutlåtanden och information när det gäller näring och kost. Listan över diverse teorier, ideologier, koncept och trender om hur vi bör nära oss är lång.

Inom kategorin hälsa råder också stor oenighet om vad du bör äta för att prestera bättre och för att samtidigt nära dig maximalt. Någon förespråkar LCHF, någon annan GI. Gemensamt för dessa och andra koncept är att de alla är baserade på några principer, som har fördelar och nackdelar i olika sammanhang.

Go raw - not crazy, ger dig en grundläggande förståelse för näring i kombination med träning. Det kommer finnas möjlighet att ställa frågor, därigenom har du möjlighet att själv forma dagens innehåll.

· Maten och människans evolution
· När sportnäring är osund, och sund kost är ineffektiv
· De mest näringsrika födoämnena
· Fett-, kolhydrat- och proteinbalans
· Lökjuice till män – morotsjuice till kvinnor!

Föreläsaren:
Søren Wolff, nutrionist och grundare av Rawfood.dk, även utbildad tränings- och kroppsterapeut.
Han är en influerande personlighet och entreprenör i Danmark. Søren är en av de ledande experterna inom rawfood och holistisk hälsa i norden. Hans positiva approach och förståelse för hälsa inspirerar till en sund livsstil med naturlig, ekologisk mat.

Vid sidan av sitt arbete, spenderar Søren sin tid med tyngdlyftning, CrossFit och en rad andra träningsformer.

Arrangörerna:
Är rawfood-inspiratörerna Josefine Jäger (Jfine cuisine) och Erika Billysdóttir (Front raw) som ser till att depåerna fylls med näringstäta rätter. Skandinavisk bärbomb, powerpasta och grande finale, mörk chokladtryffeltårta i sommarskrud. Alla recept blir dina!

Lokalen:
Nyöppnade ConCor CrossFit drivs av Camilla Foghagen som med sina instruktörer ger varje medlem förutsättningen att nå sina individuella mål. Heart and passion är deras ledord.

SÖNDAGEN DEN 10 JUNI
Kl 9-13 på ConCor CrossFit,
Nordenflychtsvägen 62 (T-Stadshagen).
Investering: 550 kr inkl. rawfood och recept.
ÄR DU EN EARLYBIRD? Boka innan 15 maj och få priset reducerat till 495kr.
Anmälan sker till: erikabillysdottir@gmail.com
Denna föreläsning hålls på engelska.

This party will RAWk!

Hjärtligt välkommen,
Josefine & Erika


x x x